Прочетено

“Има възможност да се сблъскаме с исторически срив в световното развитие, водещ до борба на всеки срещу всеки, с опити за разрешаване на неотложни конфликти чрез търсене на вътрешни и външни врагове, с унищожаването не само на такива традиционни ценности като семейството, но и на основните свободи, вкл. правото на избор и неприкосновеността на личния живот. Социалната и ценностна криза вече води до негативни демографски последици, поради което човечеството е изложено на риск да загуби цели “континенти” на културата и цивилизацията.”

Из речта на Путин пред виртуалната среща в Давос.

 

Обсъждане. Какво тук не е правилно и точно? Пред очите ни съсипват исконните християнски ценности на Европа – Вяра, Семейство, Отечество. Нагло посягат на децата ни – да ги опорочат, да им сменят пола; от втори клас ги карат да рисуват… полови органи; провеждат подмолни анкети – от кой пол са, търпими ли са спрямо хомосексуалистите… Не е далеч денят, когато ще въведат понятията “Родител-1 и 2”, вместо “баща” и “майка”; изхвърлиха всички родолюбиви текстове от учебниците; пренаписаха, изопачиха и откровено фалшифицираха историята. Откога ви призовавам да бием тревога по въпроса, да искаме среща или направо оставка на министъра на образованието? Написах и на собствени разноски издадох учебни помагала – “Здравна азбука” /официализирана от МОН през 2009 г./, “Моя поклон приеми”, “Мила Родино /здравна, историческа и религиозна култура/”. Обърна ли ни някой внимание – премиер, президент? Разбира се, че – не. Три пъти исках среща с Радев. С ген. Стефанов създадохме Нац. движение за здраве и дълголетие “Кота-100”, изпрати двама формални наблюдатели, единият от които – ген. Мазнев ни се скара, че… толкова късно се сещаме по тези въпроси… Повече от Президентството не проявиха никакъв интерес относно демографските, здравни и духовни въпроси, които повдигаме.

 

Къде е вашата подкрепа да изкрещим в защита на децата и внуците си, срещу изтриването на историческа памет, на унищожаваното родолюбие? Да настояваме да изучават не джендър-, а здравно-духовна култура. Не става въпрос да променяме учебната програма, а просто да разпространяваме по някакъв начин тези текстове по училищата; хонорар не искам; родолюбието не може да бъде осребрявано. Ако не ги харесвате, напишете свои текстове.

Сега се опитват да пробутат сатанинската Истанбулска конвенция и педерастията чрез узаконяване на брака “между две пълнолетни лица”… Нищо, че е в разрез с Конституцията и Семейния кодекс. Наглостта на неолибералните джендъри, окуражавани от измамнически взелия властта в САЩ президент и брюкселските чиновници-идиоти, няма граници. Как ще ги спрем без подкрепата на държавните институции? Напротив, те ги насърчават.

За премиера ми е ясно: ние не можем да му напълним чекмеджето. Но безразличието на Президента ми е непонятно.

Не мога да спя спокойно, Бога ми…

Убиват Майка България пред очите ни!

 

 

“Седмица след началото на имунизационната кампания под 0,5% са разградчаните, изявили готовност да се имунизират, информира председателят на Сдружението на ОПЛ в областта д-р Селиме КАРАГЬОЗОВА. От нейната пациентска листа, наброяваща 9 000 души, едва трима са пожелали да се ваксинират.

Организация по масовото ваксиниране на пациентите в областта все още няма. Трябва ли лекарите да затворят кабинетите си за преглед, докато трае ваксинацията? Как точно ще се извърши тя? Засега конкретика няма. Оке не се знае коя ваксина ще се прилага на пациентите. Уважаваната лекарка повдига и въпроса какво ще стане, ако при един личен лекар има записани 2-3, а той получи 5 дози? Тя категорично отказва да използва отворен флакон.

През последната половин година обстановката, в която ОПЛ изпълняват задълженията си, е тежка. Голяма част от самите тях преминаха през опасния вирус, около 40% вече имат антитела. 90% от работата им е чисто административна. Бюрокрацията изисква екип от 4-5 души.Необходимо е това да става в извънработно време. А относно прословутите 10 лв за всяка поставена доза, след изплащането на осигуровките реално остават чисто само 6 лв. Това допълнително демотивира лекарите да удължат работното си време.

Въпреки широко прокламираните идеи за електронен здравен сертификат, електронно пациентско досие, електронни рецепти и направления за ПСР – все още всичко е на хартия.

“Това е просто смешно!”, изразява негодуванието си д-р Карагьозова с песимистичната нагласа, че никой не иска да чуе за проблемите в здравеопазването. Седящите в министерските кресла нямат интерес да ги решат, тях не ги вълнува как ще се осъществи ваксинационният им план на практика. В момента в Разград дори няма ваксини за 6-годишните, за да изпълним имунизационния календар, който не се спазва от миналата година поради липса на ваксини. “Проблемите се решават от днес за вчера!”, коментира лекарката, която за пръв път от 27 години се сблъсква с дотолкова утежнено здравеопазване.

 

В. “Екип”, Разград/22 януари 2021 г.

 

Припомняне

 

“Картоф, поръсен със сода за хляб, лекува рак.”

 

Проф. Хр. Мермерски, Блиц/14 ноември 2016 г.

 

 

“Болшинството хора ще преминат неусетно от гордо присмиване над “конспирациите” към съвсем обикновен дълбок депресивен страх от фашизираните мерки. А след година-две, когато децата им започнат да измират от глад, ще им обяснят, че са спасявали бабите им. Гнус ме е от човешката глупост и човешкия страх, а през последните две години тези качества надделяха в огромния процент от човекоподобните същества.”

 

Вл. Василев, Фейсбук

 

Обсъждане. Предозирането на епидемията и целенасоченото внушение на страх и паникьосване у хората наистина им идва в повече. Всеки ден по българските телевиии, в едър план, от сутрин до вечер – имунизиране и пак имунизиране. Всичко останало в нашия свят просто се изгуби. Втори път питам здравния министър, който безспорно е високо интелигентен: с тези ваксини само ли иска да бъде запомнен?

 

 

“Ние нямаме вечни съюзници и постоянни врагове. Нашите интереси са вечни и постоянни, и тези интереси са наши задължения, които трябва да следваме.”

 

Хенри ДжонТемпъл Трети виконт Палмерстън /1784 – 1865/; произнесено в Камарата на общините, Лондон, 1 март 1848 г.

Comments are closed.