Страна на духовността?

“България е страна на духовността”, бе казал възторжено акад. Лихачов.

Тази похвала отдавна е останала далеч назад във времето.

Вижте им списъците с кандидат-депутати: мутри; хазартни босове; парвенюта, незаконно забогатели олигарси; силиконови мутреси и чалгаджийки; празноглава бивша миска, нашумяла с пиянските си изцепки, смъркането на кокаин и хвърлянето на яйца по съседите; ресторантски певец, по-известен с ексхибиционистичното си увлечение по нудизъм; безнадеждно престарял нарцистичен ерген-комплексар; генерал-изменник на протестите; съпруга на нечистоплътен евродепутат, играеща проститутка в скечове.

Тези ли посредствени люде ще управляват Страната на Ботев и Левски, Страната на духовността?

Никакви партийни програми, освен обещания за баснословни заплати и пенсии. Вместо политики, виждаме посредствености, бездария и откровени откачалки.

 

Да си припомним безсрамните откровения на двама от бившите ни водачи и на един бивш външен министър.

Петър Стоянов: “България ще спазва международните норми на поведение дори с цената на отказ от национален суверенитет.”

Сам се натиска да е роб. Но защо ще прави роби и нас? Това ли ни е бил президент?

 

Иван Костов: “Ние не интерпретираме българската политика чрез българския национален интерес.”

А чрез чий интерес, продажнико?!

 

Соломон Паси: “Майната му на православието.”

Каква чудовищна храчка върху религията, която ни е спасила от претопяване през петте тъмни века. Изплю я по националното радио. Единствен гневно реагира Кеворкян. Политици и държавници се направиха на глухи. Така е, когато в ушите ти шумолят само банкноти.

 

За финал ето потресаещия отговор на неугледен, но с високо самочувствие млад актьор на въпрос, зададен му по една телевизия на 3 март: “Какво е за Вас България?”:

“Ами, нищо. Просто място, където съм се родил, нито е гордост, нито срам. Тук съм се родил, и толкоз.”

Претопили са им мозъците в българското училище от антибългарското МОН, което изхвърли всички родолюбиви текстове от христоматиите и пренаписа историята ни. Никаква съпротива няма да окажат на който и да е агресор. Готови сме за чужда колония.

 

За капак МОН проектира въвеждане на сексуално образование в училищата; разбира се – по своя мярка и виждане: опорочаване на децата, приучаване към ранна мастурбация и секс, за предпочитане – хомосексуален.

На протестите на родителите Деница Сачева, тогава зам.-министър на образованието, заяви: “Родителите са некомпетентни за важността на сексуалното образование.” А някой си Иван Игов, неин подопечен психолог, нагло им се озъби: “Ние ще въведем сексуалното обучение в училищата без значение дали родителите са против това.”

Ето ти я Истанбулската конвенция, против която се опълчиха Светият Синод, БАН, СБП и дори самият Конституционен съд, въведена тихомълком у нас.

Няма ли кой да изрита това ръководство на МОН, решило да унищожи духа на децата ни, които и без това стават все по-малко /54 000 новородени при 124 000 починали български граждани през 2020/?

Comments are closed.