На вниманието на президента Радев: Основният ни проблем е демографският!

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

 

Знам, че сега имате други политически грижи. Но те са краткосрочни.

Няма президент на Република България от Десети ноември насам, комуто да не съм писал относно основния ни национален проблем – демографския; досега единствен ми отговори Петър Стоянов, посредством някакво умозаключение на сътрудници от БАН, които заявиха, че положението не е тревожно…

Напротив – най-тревожно е, и Вие добре го знаете! Над 2 млн млади българи напуснаха Родината. През 2020 г., по предварителни данни от НСИ, старателно укривани от обществото, броят на починалите българи е приблизително 124 000, а на новородените малко над 54 000, като поне на половината от тях майчиният език не е български. Продължаваме да бъдем най-бързо топящата се и застаряваща нация в света, с най-ниска средна продължителност на живота и най-висока смъртност. Явно, това не тревожеше партиите, участващи в изборния процес, защото не видяхме засягане на демографския проблем в оскъдните им програми.

В отиващото си правителство има пост на вицепремиер по демографските въпроси. Излишно е да Ви припомням, че оттам не излезе нито една полезна идея. Нещо повече. Сега на приемно семейство се отпускат по 900 лв месечно, а на родната майка – 40… Затова е този натиск за въвеждане на Закона за социалните услуги, който преповтаря дума по дума зловещата Истанбулска конвенция, но пък е източник на добри доходи за крадците на деца. Орбан дава по 33 000 евро на семейство, където е е родило трето дете; в резултат Унгария успешно излиза от демографската си криза! За сравнение: когато децата ми станаха 4, жена ми получаваше 26 лв месечно за всичките! Скоро правителството на Костов спря и тях, защото общият доход на семейството ни надхвърляше 600 лв…

Джендър-пропагандата за опорочаване на децата ни и внушение на неприязън към родителите им се промъква все по-настъпателно в училищата. Орбан забрани всякаква пропагнда срещу исконните християнски и национални ценности, а в Конституцията прокара постулата, че само семейство от мъж и жена може да осиновява деца.

Учудваме се, че вицепрезидент Йотова, подобно на Мая Манолова, са пламенни застъпнички на ИК, чиято истинска цел е узаконяване на гей-браковете, гей-привилегиите, педофилията, инцеста, борба със “стереотипните роли” на мъжа и жената и на семействата, т. е. с устоите на държавността. Друг коварен похват на МОН е изхвърлянето на най-родолюбивите текстове от читанките и христоматиите: няма ги и не се изучават “Записките” на Захарий Стоянов, “Епопея на забравените” на Вазов, “Майце си”, “Обесването на Васил Левски” и други стихове на великия Ботев. Защо?! Коя държава доброволно се отказва от възпитанието в родолюбие на своите деца, от които утре ще очаква да я защитават?! Така навремето Георги Димитров насила принуждаваше българите от Пиринска Македония да се обявяват за македонци при преброяването/1946 г. Наистина – няма такава държава!!

В този смисъл очакваме Вашето отношение по основния национален въпрос на страната, която оглавявате – демографията; надяваме се да го оповестите в речта си при откриване на 45-тото НС. Крайно време е да забележите и преднамероното изопачаване и фалшифицирането на историята ни, което извършва МОН, а загубата на родова памет гарантира отродяването и нихилизма сред подрастващите, сред чието ценности, уви, далеч не е Родолюбието.

Надяваме се в едно евентуално служебно правителство да вземете под внимание тези наболели въпроси, върху които неведнъж съм си позволявал да Ви обърна внимание  – но досега без отговор от Ваша страна.

 

Бъдете здрав!

Comments are closed.