“Ста-лин, Ти-то, Ди-мит-ров!”… и Тато”

Излязлата ми през м. януари т. г. документално-публицистична книга “Ста-лин, Ти-то, Ди-мит-ров!”… и Тато” вече се изчерпи; тук-там се намира в книжарниците “Хеликон” или он-лайн-книжарницата “Сторе”.

В нея описвам с доста нови подробности Септемврийското въстание, атентатът в църквата “Св. Неделя”, клането след Девети септември – вси дела на Коминтерна и “вожда и учителя на българския народ” Георги Димитров. Спирам се и на “Кървавата Коледа”/1945 – когато Тито и Лазар Колишев/ски избиват над 26 000 българи в новосформираната югославска комунистическа република Македония само защото не се отказват от своя произход и Родина.

Същият този Димитров е принуждавал всички българи от Пиринска Македония /днешната благоевградска област/ да се пишат македонци; отказът е последван от побоища, изселване и дори убийства. За пръв път в световната история един министър-председател доброволно се отказва от част от своя народ и държавна територия.

Описвам и македонския въпрос и насилственото помакедончване /пак по заповед на Коминтерна/ на нашите сънародници в западните ни земи. Също – култа към личността на Червенков и зулумите му над селското стопанство, колективизацията, национализирането, лагерите в Белене и Ловеч. Описвам Живков и цялото му лакейническо обкръжение.

Comments are closed.