Чрез УС на СБП: Предложение до Общото събрание на СБП за обсъждане и приемане на декларация на Съюза на българските писатели

Още от началото на т. нар. преход станахме свидетели на невероятна по агресията си държавна политика на дебългаризация и отродяване, насочена към подрастващите. С необяснима настървеност собствените ни управници са се насочили към изтръгване от душите им на всякакви, дори и най-плахи трепети на родолюбие и историческа памет, като много добре знаят, че без тях всяка нация и държава е обречена на гибел. (А нали точно това е целта на глобалистите-неолиберали и джендъристи?)

От учебниците и христоматиите им бяха изхвърлени исконни класически текстове и произведения като “История славаноболгарская”, “Записки по българските въстания”, “Епопея на забравените”, песните на Чинтулов, много от стихотворенията на Ботев, епосът “Арменци” на Яворов, дори трогателните “Родна стряха” и “Родна реч” на Ран Босилек. Всяко посегателство върху тези творби е светотатство, защото подготвя безлични жители на глобализираната, все повече фашизираща се планета, без капчица обич към святата Майка, уютното Семейство, родния Дом и милото Отечество.

В училищата все по-настъпателно се прокрадва внушение в джендър-култура – отчуждение и дори презрение към Семейството, Бащата и Майката, презрително назовавани Родител- 1 и 2, насоченост към безплодни извратени връзки. Много от подрастващите нескрито употребяват алкохол и наркотици; пушат пред училищата; абортите и сексуално-преносимите болести са обезпокоително високи. И това – при наличието на демографска катастрофа, най-ниска раждаемост и средна продължителност на живота в обезпокоително стопяващата се, отиваща си наша България!

Не вярваме другаде по света да има подобни държавници, които с подобна сатанинска последователност усърдно да денационализират и отчуждават собственото си младо поколение и нехаят за неговите рушителни и пагубни здравни навици.

Над света, вкл. и България, е надвиснал кошмарният проект на шепа световни олигарси-мултимилиардери “Велико зануляване”, което чрез богохулни трикове от рода на “Новото нормално” и сатанинската “Истанбулска конвенция” искат да наложат ненормалното като нормално и обратно, еднополови връзки и гейпаради с възможно повече участници, унищожаване на семейството, опорочаване и, най-болезненото – еничарско-нацистко отнемане на децата ни! Ще им позволим ли?!

 

СБП НАСТОЯВА:

# Правителството, каквито и партии да представлява, да преобрази нихилистичната дебългаризираща политика на МОН в родолюбива и да върне в учебниците и христоматиите споменатите низвергнати от него `произведения;

# Да възпитава децата в здравно-духовна култура, в следване на принципите “Вяра, Семейство, Отечество”;

# Учениците да влизат в клас след вдигане на националното знаме и с възрожденски песни на уста;

# Учебниците по история и литература да бъдат единствени, с текстове, одобрени от СБП;

# Парламентът най-после да приеме предлагания от над 20 години от СБП Закон за съхраняване и защита на българския език;

# МОН да провежда, съвместно с СБП, общонационални прегледи-рецитали на български автори и чествания на класиците.

Tags: 

Comments are closed.