Международно сътрудничество

Делегация на Турския Червен полумесец посети България

Делегация на Турския Червен полумесец, водена от вицепрезидента на Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец и председател на Турския Червен полумесец д-р Керем Кънък посети Централата на Българския Червен кръст. По време на работна среща с ръководството на БЧК бяха обсъдени партньорските взаимоотношения, съвместните проекти на двете хуманитарни организации, както и бъдещи общи инициативи.

Пандемия и психично здраве

 

БЧК-Бургас организира поредица от семинари на тема „Стрес по време на пандемия”. Като организация, работеща за запазване на физическото и психично здраве на хората и за повишаване на собствения си капацитет за справяне с кризисни ситуации, провеждането на такъв тип обучения е от изключителна важност в настоящата ситуация. Особено внимание бе обърнато на психичното здраве и устойчивостта по време на пандемията от COVID-19.

Лектор бе д-р Хенриета Илиева, психолог и психотерапевт, сертифициран обучаващ и консултант от датския Референтен център за психосоциална подкрепа, член на Европейската мрежа за оказване на психосоциална подкрепа при бедствия, национален обучаващ на БЧК и външен консултант по програмите за бедствен стрес, психосоциална подкрепа и работа с деца и младежи.

Comments are closed.