Проф. д-р Мая Кръстева от УМБАЛ „Свети Георги“ е отличена с Почетния знак на държавния глава

На церемония на „Дондуков“ 2 по случай Деня на българския лекар държавният глава Румен Радев награди медици от сферата на педиатрията и неонатологията с Почетния знак на президента. Сред тях е и проф. д-р Мая Кръстева-Вилмош, началник на отделението по неонатология в УМБАЛ „Свети Георги“.

Отличието е за заслуги към детското здравеопазване и принос за реализиране на дарителската инициатива под патронажа на президента “Българската Коледа”.

Проф. Кръстева е Републикански консултант-специалист в областта на неонатологията за Южна България, както и дългогодишен председател на Българската асоциация по неонатология.

Останалите удостоени с Почетния знак на президента са проф. д-р Пенка Переновска, проф. д-р Боряна Слънчева, проф. д-р Виолета Йотова, проф. д-р Добрин Константинов, проф. д-р Стефан Стефанов и д-р Георги Узунов.

Уважение и признателност заслужават всички медици, посветили живота си на тази трудна и свята професия, в основата на която са залегнали най-висшите морални ценности. Освен да лекуват, мисията на лекарите е да дават вяра, да връщат надеждата и да гарантират бъдещето на българската нация, заяви Президентът.

Tags: , , , , , , , ,

Comments are closed.