Предлагаме проф. Пенко Шотеков за удостояване с отличието “Лекар на годината”/2022 на БЛС

След “Мултиплена склероза”/2020, неморният невролог издаде друга монография – “Паркинсонова болест”/2022, представляваща цялостен анализ на потвърденото – от етиологията и патогенезата до терапевтичната стратегия и възстановяването.

Авторът от дълги години ръководи Клиниката по неврология при УМБАЛ “Св. Иван Рилски”, където обособи Специализиран център за диагностика и лечение на пациенти с Паркинсонова болест и други разстройства на движението.

Неговите десетки възпитаници имат голям опит в тази дейност; там преценяват и необходимостта от оперативни интервенции, вкл. Дълбока мозъчна стимулация, която колегите в Клиниката по неврохирургия първи в страната започнаха да провеждат, и то с впечатляващи успехи.

Предвид над полувековната безупречна диагностично-лечебна и преподавателска дейност, както и всички по-рядко срещаното благородно усилие за написване и издаване на редица монографии в полза на студенти и специалисти, Редколегията на в. “Български лекар” отново предлага проф. Пенко Шотеков за удостояване със названието “Лекар на годината”/2022.

Tags: , , ,

Comments are closed.