На вниманието на г-жа Йорданка Фандъкова, кмет на Столична Община: Възстановяване на книжния пазар; поддържане кандилцето на гроба на Вазов; възстановяване името на д-р Стефан Черкезов

КОПИЕ: УС на Съюза на българските писатели

КОПИЕ: Боян Ангелов,

Председател на СБП

КОПИЕ: В. “Словото днес”

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО ФАНДЪКОВА,

Когато започнете ремонта на бул. “Граф Игнатиев”, който след това се оказа изключително некачествен, Книжният пазар е разтурен и Вие лично обещавате, че ще го възстановите. това не сте сторили и до ден днешен. Има ли някаква причина? Там ние предлагахме и продавахме своите книги; хората имат широк достъп до тях, а ние получаваме някакви минимални допълнителни доходи. Нямате ли нещо против този сборен пункт на културата и книжнината?

Кандилцето на гроба на Дядо Вазов, който се намира точно срещу Общината, не се поддържа, защото тя нямаше средства за електричеството му… Това чухме като обяснение от общински служител. Намирате ли го за сериозно?! Ако трябва, аз ще го плащам от пенсията си.

От 20 години настоявам Общината да върна отнетото ми на най-големия герой на лекарското съсловие д-р Стефан Черкезов, отнето от една столична улица. Знаете случая с него и неведнъж сте присъствали лично на отбелязването на самоотвержената постъпка, коствала на живота му, в Деня на Спасението, на ритуала пред ВМА. Внесли сме и писмо от БЛС с това искане. Защо не е отговорено и досега?

Tags: , , ,

Comments are closed.