На вниманието на Министър д-р МЕДЖИДИЕВ: Всекидневните катастрофи, предизвикани от пияни и дрогирани безотговорни престъпници

КОПИЕ: Председател на БЛС д-р МАДЖАРОВ

КОПИЕ: Президент на БЧК акад. ГРИГОРОВ

КОПИЕ: Председател на БЧК проф. ГИГОВ

КОПИЕ: Председател на ЦКПЕ на БЛС проф. АРГИРОВА

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,

Какво чакаме още?!

Всеки Божи ден българските медии съобщават за тежки катастрофи с убити и ранени, предизвикани от пияни и нагли дрогирани безотговорни типове. Неколкократно сме заявявали пред т. нар. държавници и политици да затегнат мерките срещу тях: не виждаме друга безкомпромисна рецепта, освен дългогодишен затвор и конфискуване на автомобила на престъпника-бандит, комуто не му пука за човешкия живот и го отнема с лека ръка.

За кой ли път подчертаваме, че е крайно необходимо в училищата ни да се провежда обучение по Здравно-духовна култура сред подрастващите, която да разяснява здравни знания и да насажда на здравни навици: без тютюнопушене, алкохол, наркотици, агресия. Когато проумеят, че трябва да опазват своя и чуждия живот, тогава и поведението им, съчетано със суровите наказания при провинения, би се променило, Съвсем не ни е ясно защо не намираме т. нар. чуваемост сред облечените във власт и те продължават да упорстват да въведат този съвсем евтин, почти безплатен метод. Знаете, че текстът е готов, качен е на сайта на Медицинския Университет – Пловдив; ако нещо не ви допада или не го харесвате, ще го допълним или коригираме; не ревнуваме, ако прецените, че не е добър и го възложете другиму да го напише, но положението вече е наистина нетърпимо!

Надяваме се МЗ, БЛС и БЧК да се обединят в тази борба, още повече, че в периода на демографския срив животът на всеки българин е изключително важен за държавата и Отечеството ни.

Вярваме, че и на вас той е мил и скъп!

Тогава?! Какво чакаме още?!

Comments are closed.