Тържествено беше открита учебната година за чуждестранни студенти

С тържествена програма и елементи от националния ни фолклор беше открита академичната учебна 2022/2023 година за чуждестранни студенти, обучаващи се в англоезичната програма на Медицински университет – Варна. Бъдещите медицински специалисти от чужбина, избрали да учат във Варна, бяха посрещнати с питка и сол по стар български обичай на входа на университета.

Приветствие от името на Ректора на Медицински университет – Варна, проф. Валентин Игнатов и на академичното ръководство поднесе зам.-ректорът по учебната дейност – проф. д-р Албена Керековска.

В момента в МУ – Варна се обучават близо 1800 чуждестранни студенти от 50 различни страни. Най-многобройна общност сред тях са студентите от Германия, следвани от студентите от Великобритания, Ирландия, Швеция, Северна Македония и Индия. Обучават се студенти и от Австрия, Белгия, Франция, Дания, Норвегия, Финландия, Швейцария, Нидерландия, Гърция, Кипър, Португалия, Испания, Италия, Люксембург, Израел, Турция, САЩ, Канада, Австралия, Япония, Южна Корея и други страни. Предпочитани от тях са англоезичните програми на обучение по медицина и дентална медицина.

Tags: 

Comments are closed.