Заслужени отличия на преподаватели от МУ – Пловдив

В Деня на българския лекар – 19 октомври, на церемония в Националния исторически музей в София бяха връчени тазгодишните награди на Български лекарски съюз за принос в медицината. Традиционните категории са общо пет – за „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“, „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“, „Ти си нашето бъдеще“, „Принос за развитие и утвърждаване на авторитета на съсловната организация“ и „Лекар на годината 2022 г.“. И тази година изявени и доказали се на национално ниво представители на Медицински университет – Пловдив са сред отличените в две от категориите.

В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ наградата получи проф. д-р Диляна Вичева – лекар и преподавател в Катедрата по оториноларингология и зам.-ректор по Международно сътрудничество и проектна на дейност в МУ-Пловдив. За „Принос за развитие и прилагане на иновативна медицина и уникални техники“ беше отличен проф. д-р Благой Маринов – лекар и преподавател в МУ-Пловдив, ръководител на Катедрата по патофизиология и заместник-ректор по научноизследователска дейност.

Първа наградените поздрави ректорът на Медицински университет – Пловдив проф. д-р Мариана Мурджева, която присъства на събитието. Тя е горда, че МУ-Пловдив има такива достойни лекари и ръководители и честити на проф. Диляна Вичева и на проф. Благой Маринов националните награди, присъдени от Българския лекарски съюз и им пожела здраве, успехи, силен дух и смелост. Проф. д-р Диляна Вичева е заместник-ректор по международно сътрудничество и проектна дейност на Медицински университет – Пловдив от 2019 година. Преподавател е в Катедрата по оториноларингология при Медицински факултет на Университета. Проф. д-р Вичева е професор по оториноларингология и дългогодишен преподавател по специалността в няколко висши училища. От 1995 г. до 2015 г. работи като лекар оториноларинголог в Клиниката по УНГ болести на УМБАЛ „Св. Георги”, а от 2015 г. – в УМБАЛ „Каспела” в Пловдив.

Tags: , , , ,

Comments are closed.