МУ-Варна посрещна посланика на Република Ирландия

Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна посрещна посланика на Република Ирландия в България н.пр. Мартина Фийни по време на визитата ѝ във Варна на 22 ноември. Ирландският дипломат бе приветстван от заместник-ректор „Учебна дейност” проф. д-р Албена Керековска.

Тя представи МУ-Варна като университет с 61-годишна история и традиции, предлагащ на своите студенти високо качество на образованието, разнообразни възможности за свободното им време и практикуването на различни видове спорт. Проф. Керековска подчерта предимствата на университета като едно от най-бързо развиващите се висши учебни заведения в страната в областта на иновациите и високите технологии. Привлекателната мултинационална среда, интерактивните методи за обучение и преподаване в реална и симулационна среда, модерната клинична база и Варна като морска столица са само част от предимствата, заради които МУ-Варна е избран като среда за обучение от студенти от близо 50 държави.

Н. пр. Фийни се срещна със студенти по медицина и дентална медицина от Ирландия, които се нареждат като трета по численост международна общност в университета, след Германия и Великобритания. Дипломатът посети практическо обучение на студенти в залата по виртуална микроскопия и се запозна с възможностите за 3D обучението в Катедрата по Анатомия. В рамките на визитата си тя посети и модерното студио на университетската телевизия. Проф. Керековска връчи на посланик Фийни плакет и грамота за принос в развитието на международното партньорство и сътрудничество в обучението на студенти в МУ-Варна и отправи покана от името на Ректора за участие в официалната церемония по дипломиране на студентите по медицина от випуск 2022, която ще се проведе на 26.11.2022 г. Нейно превъзходителство връчи от своя страна книги на ирландски автори, преведени на български език. В края на своята визита в МУ-Варна, посланикът на Ирландия в България благодари за гостоприемството и изрази възхищението си от базата за обучение и условията, които МУ-Варна предлага на своите студенти.

Tags: 

Comments are closed.