Прочетено

На равнището на европейската цивилизация единствената сила, която може да се противопоставя на бездуховността, е славянското православие.”

Никита Михалков

Обсъждане. А един наглец-безродник бе изругал по Националното Радио “Хоризонт”: “Майната му на Православието!”. После бе удостоен със съмнителната чест да бъде квази-посредник между парламентарно представените партии за съставяне на правителство. Заедно с един жалък плазмодий, бивше измислено безлично величие. Защо смятат народа си за нищожество?! Боже, защо не пазиш България?!

###

Никога недей да забравяш, че тълпата, която днес ръкопляска на коронацята ти, е същата, която утре ще ръкопляска на обезглавяването ти. Хората обичат да има шоу.”

Тери Пратчет

###

“Разбира се, много е мило да притежаваш комплекси, но трябва да умееш навреме да се отървеш от тях.”

Жан-Пол Сартр

###

“Тези 33 години /от 10 ноември 1989 г. насам, Т. Н./ са едни от най-тежките периоди в цялата история на България, защото си съсипахме държавата. Ние сме една самоубиваща се държава, нищо повече.”

Проф. Атанас Семов

Обсъждане. След турското робство това е най-рисковия за изчезването на нацията и държавата ни период. И ако югоизточната ни съседка осъществи плана “Стратегическа дълбочина” на Давутоглу, няма кой да ѝ попречи…

Comments are closed.