Електронен тероризъм ли? Де, пусто дърво некастрено!!

В два последователни дни десетки училища в цяла България получиха по електронните си пощи имейли с едно и също зловещо предупреждение: че там има поставени взривни устройства. Логично последва разпускане на учениците за 24 часа, макар да бе очевидно, че става реч за електронен тероризъм. Специалистите от ДАНС успяха да намерят източника – някакъв юноша бледен. Веднага си признал: не му се ходело на училище… Лесно и просто за изпълнение. Майтап би, Уили.

Ти ли, бе, сополанко, се намери да тормозиш и без това изчезващата ни държава? Не вярвам да му сторят нещо лошо, освен порицание някакво. И да го пуснат да си ходи вкъщи, да го успокоява майка му. Много, много сме човечни към тези, дето ни тормозят. Еврогейски права имали…

Навремето, при лошия Татов социализъм, имаше т. нар. Училища за малолетни престъпници. Точно така ги наричаха, без никаква кривораазбрана политическа коректност, каквато ни пробутаха Клинтън и останалите неолиберали-соросоиди, за да избегнат ругатните върху самите себе си. Тези домове ги имаше в Бойчиновци и Стралджа. Мой съученик удари една учителка, задето му бе писала двойка, и веднага го въдвориха за година в Бойчиновци. Какво са го правили там, не ми е ясно, но се върна по-тих от водата, по-нисък от тревата, отдалеч сваляше шапка дори и на байчото, дето биеше звънеца. Дори употребяваше мили думички като “моля”, “ако обичате”, “благодаря”.

Ще кажете: концлагерите ли да връщаме? Не, разбира се. Просто електронният тероризъм да се причисли към въоръжения, и да се наказва със затвор. За малолетни – изключване от училище поне за година.

Знам, че няма кой да чуе. Колко пъти предлагахме на депутатите или министрите да издадат съответните закони или решения: да бъдат конфискувани автомобилите на безотговорните наглеци, седнали зад волана след употреба на наркотици или голямо количество алкохол; така тези потенциални убийци ще намалеят почти до пълно изчезване.

Comments are closed.