Световен ден на Червения кръст и Червения полумесец

БЧК с признание към дарители, партньори, доброволци и служители.

Председателят на Българския Червен кръст акад. Христо Григоров награди дарители, партньори, доброволци и служители на БЧК и БМЧК на официална церемония по случай Световния ден на Червения кръст и Червения полумесец 8 май. Те бяха отличени заради значимия си принос за развитието на организацията и утвърждаването на нейния авторитет.

„8 май е денят на добротата и хуманността. Това е денят, в който хората по целия свят благодарят на доброволците и служителите в системата на нашето световно движение.

Идеята да се помага преминава през вековете и стига до днес.“ Това каза акад. Христо Григоров в своето приветствие към гостите на събитието. Той подчерта, че повече от 300 млн. души в над 190 държави отбелязват този празник. „Силата на нашата организация е в това, че ние успяваме да обединим хората, които искат да помагат, и помощта, която ние даваме, е навременна и актуална.

Успяваме, защото сме заедно“, допълни председателят на БЧК и припомни, че през тази година се навършват 145 години от създаването на Българския Червен кръст. „Нашата организация е създадена веднага след Освобождението, дори преди изграждането на институциите на държавата. Години, в които при бедствия, кризи, война, в тежки социални ситуации ние сме сред хората, за да помагаме. И днес ние искаме да благодарим на вас, на медиите, на бизнеса, на всички хора с големи сърца, които помагат“, каза в заключение акад. Христо Григоров.

На церемонията присъстваха генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов, зам. генералните директори д-р Славита Джамбазова, д-р Надежда Тодоровска и Красимира Николчева, представители на отличените компании-дарители и медии, доброволци, служители и деятели на Червения кръст.

Tags: , ,

Comments are closed.