ЦКПЕ

Уважаеми колеги,

Предложенията ми са простички:

Да изпратим (чрез Пресцентъра) официално он-лайн на всички РЛК в страната и Областните болници Тефтерчето-календар с празниците и българските лекарски емблеми, както и съвсем сбит текст с кратка история на БЛС (която написах и предстои да излезе от печат);

И, също: напомняне към колегите (не инструктаж, а методична помощ, както се казва): да проявяват съчувствие (емпатия) към пациентите, защото са (и с право) много чувствителни на тази тема; всички ние също сме били пациенти и знаем колко е тревожно. Видяхте писмото на майката на Даная: лекарите (а може би – санитарките?) са ѝ правили строги забележки и дори са я нагрубявали, че се разхожда напред-назад. По принцип немалко колеги се държат учудващо високомерно към пациентите – защо, бе, това ви е хлябът?! Повечето от жалбите са именно поради грубо и бездушно отношение.

“Нищо не струва толкова евтино и не се оценява толкова скъпо, както вежливостта”, казва Сервантес. Сходството със проявеното съчувствие е същото: безплатно е, ала успокоява пациента..

Tags: 

Comments are closed.