XVIII международен конгрес по колоректална хирургия ще се проведе от 5 до 7 октомври в КК „Златни пясъци“

Традиционния за хирургичната общественост в България Международен конгрес по колоректална хирургия, ще се проведе от 5 до 7 октомври в хотел „Адмирал“ в курорта Златни пясъци. За първи път от четири години на специалистите се дава възжможност да се съберат на живо и да обменят ценния опит, натрупан в една динамично развиваща се обстановка.

Акцент на тазгодишния конгрес ще бъдат минимално инвазивните и робот-асистирани оперативни интервенции, персонализираната медицина и генетичните изследвания на колоректалните онкологични заболявания. Ще се акцентира и на теми, свързани с възпалителните заболявания на дебелото и правото черво, както и на хирургията при чернодробни метастази от колоректален карцином.

Сред чуждестранни лектори ще бъдат проф. д-р Исидоро ди Карло и д-р Джулио Санторо от Италия, проф. Лонг Джао от Великобритания, д-р Оливер Шванднер от Германия, д-р Атила Сиарто от Унгария и др. Ще бъдат представени доклади и от водещите клиники в България.

Конгресът ще предостави уникалната възможност лекциите да бъдат заснети от професионален екип и публикувани в единствената по рода си виртуална академия по хирургия в България “GI Surgery Academy”.

Научната среща е инцициирана през 1985 г. от колектив, начело с проф. Темелко Темелков. Организатори на XVIII Международен конгрес по колоректална хирургия са Катедрата по обща и оперативна хирургия в МУ-Варна и Първа клиника по хирургия в УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна. Председател на организационния комитет е проф. д-р Красимир Иванов, а почетни председатели са проф. д-р Темелко Темелков и проф. д-р Валентин Игнатов.

Tags: , , ,

Comments are closed.