На вниманието на Президент Румен Радев: Дебългаризират децата ни пред очите ни! Време е за решителни действия!

Копие: Председателя на Съюза на българските писатели Боян Ангелов

Уважаеми господин президент,

Разбрах, че под Ваш патронаж ще се проведе тържественото честване на 110-годишнината от основаването на Съюза на българските писатели.

Прекрасно! Поздравления!

Празненствата си имат своето място в социалния живот и нямам нищо против тях. Сигурен съм, че ще бъдат упоменати Патриархът Вазов, Войводата наш любим Ботев, възрожденецът Чинтулов, бунтарите Смирненски и Вапцаров, недостижимият публицист Захарий Стоянов. Но не ви ли тревожи фактът, че почти всичките им родолюбиви текстове са изхвърлени от МОН от учебниците на децата ни?!

Сигурно Ви е известно, че ги няма и народният поплак “Даваш ли, даваш, Балканджи Йово”, и “Родна стряха” и “Родна реч” на кроткия Ран Босилек, да не говорим за военните разкази на Йовков и пр. Отдавна вече е крайно време да поискате, заедно с председателя на СБП, обяснение от поредния случаен министър на образованието, който ще мине и ще замине, забравен и никому неизвестен, в политическото небитие, но пораженията, които предшествениците му, а и лично той, са извършили върху подрастващите поколения, ще на-несат непоправими вреди върху историческата им памет и гражданско съзнание.

Дебългаризират и отродяват децата ни пред очите ни!! Ще направите ли нещо?!

Tags: 

Comments are closed.