In Memoriam!

Проф. Светослав Николов, 72-год., уролог, дългогодишен ръководител на Катедра “Урология и нефрология” при ВМА отиде при учителя си проф. Тодор Патрашков.

Сбогом, Светльо!.

###

Проф. Юлиан Райнов, дългогодишен Началник на Клиниката по хематология, ВМА.

###

Макар и с година закъснение (защото едва сега разбрах), съобщавам за кончината на един бивш здравен министър – д-р Танчо Гугалов и мой началник, невролог в Болница “Лозенец”. Беше министър в правителството на проф. Любен Беров; аз му създадох и няколко месеца ръководих Пресцентъра/1992 г. Напуснах го доброволно през 1993 г.,, защото започваше да излиза оглавявания от мен в. “Български лекар”, орган на БЛС, и приех, че не е редно и представлява конфликт на интереси едновременно да защитавам както МЗ, така и съсловната организация. Макар и с голямо учудване и неохота, той ми подписа молбата за освобождаване. В моите спомени остава като един почтен човек, макар да нямаше необходимата за един държавник решителност.

Сбогом, Танчо!

###

Д-р Стефан Райков, 59-год., неврохирург, УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив.

###

Проф. Милан Тотев, дългогодишен завежда Отделението по образна диагностика, “Пирогов”, председател на Българската асоциация по радиология.

Бог да ги прости!

Tags: , , , ,

Comments are closed.