Документация/БЧК: Риад, Саудитска Арабия

Генералният директор на Българския Червен кръст проф. д-р Красимир Гигов и зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска взеха участие в изключително престижната Конференция на саудитските спешни медицински услуги „SEMS 2023“, която се проведе в столицата на Кралство Саудитска Арабия – Риад.

Конференцията беше под патронажа на Негово Превъзходителство Фахд бин Абдул Рахман Ал Джаладжел – Председател на Борда на директорите на Саудитския Червен полумесец, а в нея участваха представители на над 30 държави, ръководители от Международната федерация на Червения кръст и Червения полумесец, лектори и специалисти в областта на спешната медицинска помощ, първата помощ и работата с доброволци.

Генералният директор на БЧК проф. д-р Красимир Гигов изнесе презентация на тема „Моделът на работа на Българския Червен кръст с доброволците“, в която показа подробности за организацията и подготовката на доброволците в България, както и действията им по време на спасителни акции, дейностите по време на пандемията от Covid – 19, както и помощта им за бежанците заради конфликта в Украйна.

Tags: , , ,

Comments are closed.