Никакво Рожденство Христово! Зимни празници без коледни песни – и точка!

Прословутите коледни базари в Германия вече няма да бъдат огласени от коледни песни. Забранени са от местните власти. Причината е ясна: за да не смущават спокойствието на скъпите мигранти. В името на политкоректността и интегрирането им. Кой кого ще интегрира – е друг въпрос. В някои провинции пък е забранено показването и носенето на религиозни символи, в т. ч. и на християнски кръстчета. Това било дискриминация на друговерците. В много от детските градини не се готви свинско месо, защото има дечица от семейства, които не го консумират по религиозни причини.

Така, де – толерантност трябва към мюсюлманските братя. А че е дискриминация на исконната европейска християнска култура, няма значение.

В Англия закриват много църкви; по-точно – превръщат ги в дискотеки. Причината? Нямало вярващи, нито посещаемост. Къде ли се обръща в гроба Хенри VIII? И за какво са били тези кървави борби между протестанти и католици преди 4-5 веказа това чия вяра е правилната? За да танцуват потомците им шейк под иконите?

“Да бъдеш толерантен в зверилник е самоубийство”, казваше Хайтов. Как да им го преведеш на немски или английски? Нали ще те арестуват за нетолерантност?

Кметове в северните страни молят своите съграждани да не празнуват толкова шумно и показно Рождество Христово, пак със същата цел. А Коледните празници на много места се наричат само Зимни.

Не изостана от розовата мода и новият столичен кмет. Т. нар. коледна украса пред храма “Ал. Невски” няма нищо общо с рождението на Спасителя; това си е цял Хелоуин: розов кон-еднорог, някакъв зелен дух, Снежанка като третополово същество… Нищо чудно догодина да бъде изобразена гола с огромен мъжки атрибут между краката, както е на немалко скулптури в бившата цивилизована Европа.

Новите ѝ ценности, сър…

“Направихме нормалното – ненормално, и обратното”, казваше непрежалимият Марко Семов.

Направихме го, професоре.

Хайде, да привършвам текста, защото ще трябва да си лакирам ноктите…

Comments are closed.