433 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по медицина в МУ-Варна

433 абсолвенти от 18 държави положиха хипократовата клетва и се дипломираха по специалност „Медицина“ на тържествена церемония на 2 декември в Двореца на културата и спорта. 221 от дипломантите се обучаваха в англоезичната програма на Университета. С отличие завършиха 90 абсолвенти. Първенец от българоезичната програма е д-р Лора Велева, а от чуждестранните абсолвенти – д-р Вера Арнолд от Германия. Сред дипломантите бяха и първият випуск от специалност „Медицина“ – направление „Военен лекар“ от съвместната програма между МУ-Варна, ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и ВМА. В словото си Ректорът проф. д-р Светослав Георгиев поздрави абсолвентите за упоритостта и вложения труд. „Убеден съм в отличната Ви подготовка. До Вас неотлъчно стояха преподаватели с богат академичен и клиничен опит. Те Ви дадоха теоретични и практически знания. С личния си пример Ви показаха, че да си лекар е призвание и отговорност за цял живот“. Проф. Георгиев пожела на абсолвентите здраве и успешна професионална реализация.

Всички отличници получиха парична награда от Ректора и почетния знак на Факултета по медицина. Първенецът бе удостоен и с отличие от кмета на Община Варна. Наградата на името на бележития варненски лекар д-р Никола Сираков за най-високи постижения в областта на науката по време на следването, бе присъдена на д-р Красимира Зайкова.

Тя получи и отличието на фондация „Гален Темелков“ за вдъхновяващ млад лекар, за когото медицината е смисъл, път и стремеж към високи идеали. Трима дипломанти бяха наградени от Българския лекарски съюз. Още осемнадесет абсолвенти бяха отличени с плакети и грамоти за активна студентска дейност, за спортни и творчески постижения.

Tags: , , ,

Comments are closed.