За правата на проститутките

12 гръцки ХИВ-позитивни проститутки са дали под съд своето Здравно министерство в Европейския съд по правата на човека, защото разкрило имената им.

И той го осъдил да им плати солидни обезщетения, задето им нарушило правата.

Какви права?! Да сеят смърт по… най-сладкия начин?! И то – срещу заплащане?! Броиш банкноти – получаваш смърт!

А правата на клиентите?! Друг е въпросът, че да ползваш момичета за пари е недостойно за всеки уважаващ себе си мъж: значи – не можеш да си “свалиш” гадже… Още по-зле – ако си семеен, нали Господ (а гърците, както се знае, са дълбоко религиозни) забранява прелюбодейството, това е седмата от Неговите Десет заповеди. Нагонът е велика движеща сила, понякога води и до умопобъркване, но човекът нали затова е разумно същество: да може да го контролира и да не му става роб.

СПИН е чудовищна болест – не само с гарантираната гибел, но и с неясния си инкубационен период (симптомите се появяват от 2-3 месеца до 10-15, че и повече години след заразяването!). Носителите на неговия страшен неумолим вирус (ХИВ) изобщо не подозират, че го разнасят, заедно с ласките си, на своите невинни партньори. И че също ги осъждат на смърт.

Но не ни е работа да осъждаме пороците на себеподобните (“Който е безгрешен, нека пръв хвърли камък”). Нито да заклеймяваме най-древната професия (само безразсъден глупак може да прибягва до услугите ѝ!).

Думата ни е за правата на човека.

Първото от тях е опазване на живота и здравето му.

След като някой го застрашава, и то умишлено – той трябва да бъде разобличен, за да не го причинява другиму.

През тоталитарните времена Санепидстанциите лепяха по вратите на заразените с морбили, скарлатина, коклюш, варицела, хепатит А и пр. червени бележки с надпис: “Тук има заразно болен от…”; сиреч – не влизайте, за да не се заразите. После те изчезнаха: били нередни и незаконни, съгласно европейските правила. Безспорно, интелигентният човек трябва да има високо съзнание и да пази околните, ако е заразноболен.

Но тези 12 (всъщност, това далеч не е точният им брой!) ХИВ-позитивни гръцки жрици на любовта добре знаят, че наред с удоволствието, (про)дават и самата Смърт: не само на наивните си клиенти, но и на евентуалните му съпруги… Значи: извършват умишлено убийство, направо – екзекуция, и то – на повече от един човек. Какво сега: да крием имената и на убийците ли?! Все едно да пускаме доказани катили да продължават да разстрелват и сеят гибел по улиците?!

В началото на миналия век дерматовенерологът д-р Богомил Берон (бъдещ професор) прави изследване, поръчано от Столична община, на проститутките (предимно румънки и сръбкини) в действащите в София бардаци (публични домове). Над половината са болни от трипер и сифилис, а немалко – и от двете венеризми заедно. Следва незабавното им отстраняване от работа по медицински показания.

Криворазбраната епидемиологична толерантност води до смърт…

Но иди го доказвай на съдии от Съюз, където отдавна се е настанило “Новото нормално”.

Comments are closed.