Огромен интерес към МУ – Пловдив на образователен форум във Виена

Изключителен интерес към възможностите за обучение в Медицински университет – Пловдив проявиха посетителите на образователен форум “BeSt”, организиран от Федералното министерство на образованието, науката и изследванията – Австрия и Агенцията по заетостта. Експертите Анна Георгиева и Неделина Бахарова от отдел “Учебни дейности“ представиха университета на най голямото изложение в сферата на образованието, което се провежда във Виена. Всяка година то привлича над 330 участници от Австрия и 150 други държави.

Събитието, посетено от над 65 000 души, се проведе в известната “Винер Щатхале“, която е многофункционална арена във Виена и една от най-значимите сгради. Ползва се за концерти, спортни мероприятия, конгреси и образователни форуми.

Основната цел на събитието е провеждане на консултации и предоставяне на подробна информация относно програмите за обучение и образование, както и възможностите за реализация в Австрия и чужбина. Идеята на форума е да обедини усилията на висшите учебни заведения за набиране на студенти и насочване на кандидат-студенти към подходящите локация и специалност спрямо индивидуалните заложби и интереси.

„Програмата включваше лекции, семинари и директни контакти с изложителите. Впечатлени сме от огромния брой кандидат-студенти, които посетиха форума, ангажирани с избора на бъдеща професия. Интересът към специалностите, които предлагаме на английски език – „Медицина“, „Дентална медицина“ и „Фармация“, бе явен“, разказва Ана Георгиева.

Поради голямата българска общност, немалък брой от посетилите щанда на МУ били с българско или двойно гражданство, силно мотивирани да получат образование в родината.

Tags: 

Comments are closed.