Наша книга – на китайски!

Книгата “Съвременното състояние на рикетсиозите в света и в България”, п/р на Е. Александров, Т. Кантарджиев и Я. Казар бе преведена и издадена в Китай от проф. Жанг Ли Жуан.

Несъмнено, това е изключителен успех нза българската микробиология, а и за цялата българска наука, международно признание за нашите успехи в борбата с рикетсиозите, които в съвременни условия се превърнаха в застрашаващи инфакции – поради все по-широкото им разпространение по целия свят, появата на нови, досега неизвестни заболявания, причинявани от рикетсии, с обхващане на всички възрастови групи, по-тежко протичане и пр.

Първото издание на книгата преди 2 години беше на български и английски език. Сега, с публикуването й на най-разпространения език, тя обхвана и целия свят.

Така нашата страна и наука, българската микробиология и рикетсиология, вече се ползват със заслужен авторитет. Налице са широки възможности и за осъществяване на полезни контакти със специалистите от Китай, за съвместни разработки в името на здравето.

Tags: 

Comments are closed.