Gynazol

Появата на нашия пазар на Butoconazole (Gynazol) с Vagi Site – нова технология за вагинално прилагане с биоадхезия и контролирано отделяне, оптимизира прилагането на лекарства във влагалището, премахвайки или силно намалявайки недостатъците, свързвани с конвенционалните вагинални препарати.

Системата Vagi Site представлява  уникална и патентована система за прилагане, разработена на основа на биоадхезия към мукозната повърхност на влагалището, позволяваща продължително и контролирано прилагане на лекарството във времето. Gynazol се прилага на мястото на инфекцията само веднъж, а благодарение на технологията, по която е разработен, освобождаването на активната съставка продължава през следващите 4,2 дни. (1) Към предимствата на биоадхезивната система за локално прилагане на лекарството се включват и минимизиране на изтичането на вагинален крем; прилагане на терапията по всяко време на деня; по-малка обща лекарствена експозиция на курс терапия.

Gynazol повлиява острите симптоми на пациентките бързо – 74% от тях получават облекчение в рамките на едно денонощие. (2)

Gynazol показва висока антимикотична активност срещу всички щамове от род Candida. (3)

В клинично изследване при 88% от пациентките 30 дни след лечението не се е стигнало до рецидив на инфекцията. (2)
Технологията, по която е разработен Gynazol, осигурява ниска системно лекарствена експозиция – само 1.7 % от лекарственото вещество butoconazole nitrate. Следователно степента на очакваните  лекарствени взаимодействия е ниска и до момента не е известно да съществуват лекарствени взаимодействия с butoconazole nitrate. Нещо повече, butoconazole nitrate се понася добре в клинични изпитания; 5.7 % от пациентките са съобщили за оплаквания като вагинално парене, сърбеж, болезненост и подуване, тазова или коремна болка или крампи или комбинация от два или повече от тези симптоми. Само 1 % от тези странични реакции се считат за свързани с лечението.

Освен високия процент на ефикасност е оценено и удовлетворението на пациентките от тази усъвършенствана технология. В проучване, проведено с почти 2000 жени, които са използвали Gynazol за лечение на ВВК, 97 % от тях са декларирали, че биха използвали този продукт отново. (4)  За да се постигне толкова висок процент на одобрение, жените са посочили, че бързото облекчение на симптомите е най-важният за тях факт при лечението на гъбична инфекция. Жените също са посочили желанието за продукт с еднократна дозировка и такъв, който не зацапва, в сравнение с други продукти; всички тези свойства могат да се открият във Vagi site  технологията за прилагане на Gynazol.

(1) Weinstein L., Henzel M.R.,PhD, Tsína I.W. Vaginal Retention of 2% Butoconazole Nitrate Cream: Comparison of a standard and sustained-release preparation
(2) Brown et al.: Butoconazole Nitrate 2% for Vulvovaginal Candidiasis: New, single-dose vaginal cream formulation vs. seven-day treatment with miconazole nitrate.J Reprod Med 1999;44:933-938.
(3) Lynch ME, Sobel JD. Comparative in vitro activity of antimycotic agents against pathogenic vaginal yeast isolates. J Med & Vet Mycology 1994;32:267-274.
(4) Data KV Pharmaceutical (N=1992)

Tags: 

Comments are closed.