Среща между ИА „Медицински одит” и хирургическата гилдия се проведе в УМБАЛ „Свети Георги”

Първата по рода си среща между представители на Изпълнителната агенция „Медицински одит” и хирургическата гилдия се проведе в УМБАЛ „Свети Георги”. В нея участваха изпълнителният директор на агенцията доц. д-р Златица Петрова, директорът на Университетската болница в Пловдив доц. д-р Карен Джамбазов, заместник-председателят на Българското хирургическо дружество доц. д-р Божидар Хаджиев и 48 хабилитирани специалисти от здравните заведения в Южна България.

Обсъждането на случаи от практиката, при които хирурзите са срещнали диагностично-лечебни затруднения, дават възможност на лекарите да проследят имат ли пропуски, как да се елиминират те и правилното прилагане на медицинските стандарти.

Инициативата е по идея на председателя на Българското хирургическо дружество чл.-кор. д-р Дамян Дамянов и доц. д-р Златица Петрова, директор на ИАМО. Целта е да се повиши качеството на медицинското обслужване в лечебните заведения, както и да се стимулират медиците да продължават своето обучение и усъвършенстване.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.