Удостояване на д-р Данаил Петров със званието “Почетен гражданин на Лом”

НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС “ЖИВОТ ЗА БЪЛГАРИЯ”
   В. “БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР”
  На вниманието на г-жа Пенка ПЕНКОВА, кмет на Община – Лом

  УДОСТОЯВАНЕ на проф. д-р Данаил ПЕТРОВ, Лекар на България, нац. консултант по гръдна хирургия, със званието “Почетен гражданин на Лом”.

 Уважаема г-жо Пенкова,

 Неотдавна Вашият знаменит съгражданин проф. д-р Данаил ПЕТРОВ, нац. консултант по гръдна хирургия, началник на Клиниката по гръдна хирургия от 1991 г. и национален консултант на МЗ по гръдна хирургия от 1993 г., навърши 60 години. По този повод и във връзка с високия му професионализъм, медицинска етика и морал, той бе удостоен от здравния министър, председателите на Българския лекарски съюз, Съюза на учените в България, Нац. Алианс “Живот за България” и Съюза на българските медицински дружества и от главния редактор на в. “Български лекар” с най-високото професионално-съсловно отличие у нас “Лекар на България”.

Проф. Данаил Петров е не само роден в Лом (1951), но е и син на дългогодишния хирург на Лом д-р Борис Петров, починал при изпълнение на служебния си дълг. Завършил е Математическата паралелка в Политехническа гимназия “Н. Геров” в Лом със златен медал през 1975 г. Работил е и като ординатор в Хирургическото Отделение на Ломската болница. Преподавател е по гръдна хирургия към Европейската Асоциация по сърдечно-гръдна хирургия, Бергамо. Президент на Българската Асоциация по гръдна, сърдечна и съдова хирургия (2006-2009). Основател на Балканското онкологично дружество. Почетен член на международни дружества по гръдна хирургия, вкл. и на САЩ.

Прилагаме неговата богата житейска и творческа биография.

Очакваме Вашето решение.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.