Масово организиране на IV родопски здравен събор и честване на XV “Чилови дни”

НАЦИОНАЛЕН АЛИАНС “ЖИВОТ ЗА БЪЛГАРИЯ”

СЪЮЗ НА УЧЕНИТЕ В БЪЛГАРИЯ

СЪЮЗ НА БЪЛГАРСКИТЕ МЕДИЦИНСКИ ДРУЖЕСТВА

КЛУБ “РОДОПСКО ЗДРАВЕ”

В. “БЪЛГАРСКИ ЛЕКАР”

На вниманието на г-н Николай Мелемов,

Кмет на Община – Смолян;

КОПИЕ: Д-р Даниела Дариткова, народен представител

 

Уважаеми г-н Кмете,

1. По вече установена традиция, от 2009 г. в с. Могилица организираме Родопски здравен Събор, но нашите намерения са той да бъде много по-масов, със състезания и викторини между учениците в областния град и по възможно повече села. Така ще пропагандираме здравословния начин на живот на родопчани и ще извършим индиректна реклама на Родопския здравно-духовен туризъм; за него обаче ще са нужни средства, които са предвидени в Министерството на икономиката и туризма.

Предлагаме Ви IV Родопски здравен Събор да бъде организиран съвместно с Община – Смолян, както и да развиваме Родопския здравно-духовен туризъм.

Нещо повече, в Община – Смолян би могло да се извърши изучаване по училищата на единственото сертифицирано от МОН учебно помагало за здравна и сексуална култура “Здравна Азбука”, за което също се надяваме на подкрепа от Община – Смолян.

2. От 1998 г. създадохме Празниците на интернистите “Чилови дни”, съвместно с тогавашните ръководства на БЛС, Община – Смолян, Болница “Д-р Братан Шукеров” и Кметство – с. Славейно. Надяваме се на традиционното съдействие от Община – Смолян за ежегодното провеждане на автентичните “Чилови дни” (безусловно подкрепени и от МЗ, БЛС, БАН и Медицинския Университет – Пловдив), които през 2003 г. бяха безцеремонно присвоени и маргинализирани от шепа хора с невисок интелект и морал.

Припомняме Ви, че от 1998 г. всички тези ведомства и неправителствени организации съвместно връчваме и Наградата “Проф. К. Чилов” на виден наш интернист. За съжаление, и този наш интелектуален продукт също бе взаимстван и откраднат, което би трябвало да бъде много обидно за Община – Смолян, както е и за славейновци и паметта на проф. Чилов. Табелата с надписа пред тяхното село – “Добре дошли в Славейно, Свещено място на българската медицина” също е създадена по наше предложение/2005.

Надяваме се на бъдеща ползотворна съвместна работа.

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.