Край на ледената ера!

Просто не е за вярване… След 12 години и 9 месеца един вечно намусен, студен и суров човек напусна ръководството на СЛК. След като срина авторитета й под нулата. След като през цялото това време не генерираше нищо полезно за софийските лекари, освен собствената си заплата.

Авторитарен режим в края на 20-ти и началото на 21-вия век, в страна-членка на ЕС  – възможно ли е?

Да, когато от страна на делегатите и особено – на членовете има апатия и пълна незаинтересованост към основния въпрос: какво е направила организацията им за тяхната квалификация и защита? И за какво са изразходвани стотици хиляди левове от свещения членски внос? На някой колега бяха ли платени консумативите и лекарствата за лечение? Колцина бяха пратени на конгреси за повишаване на квалификация? Отговорът е ясен: на никой.

Така и никой не разбра: каква беше заплатата на секретаря и по-късно – председателя на СЛК, и кой му я е гласувал, след като единствено Общото събрание разполага с активите й?

Очакваме с интерес дали новото ръководство на СЛК ще извърши независим финансов одит на организацията. Ако махнат с безразличие – значи окончателно ще срутят доверието в нея.

Tags: ,

Comments are closed.