Клуб “Силният мъж”

До 41-вото НС, МС, МЗ, МОНМ

Помогнете на българския мъж!

Както е добре известно, т. нар. “силен” пол у нас е достоен само за съжаление и се нуждае от бърза помощ. Българският мъж живее 7,2 години по-малко от жената (средно едва 70 години), боледува повече от почти всички болести (а от туберкулоза – 3 пъти), и се самоубива 2 пъти по-често от нея. Тези факти недвусмислено говорят, че българинът много пуши, живее стресово, не се храни здравословно, психически е по-лабилен и неуравновесен.

Сексизмът в здравеопазването е недопустим, но в случая ние си позволяваме да бием тревога относно лошото здравно състояние на българския мъж!

Като първа стъпка към промоциране и осигуряване на здравословен начин на живот в България, предлагаме:

# Да отпадне преминаването към лятно часово време;

# Да бъдат забранени т. нар. “паяци”;

# Да се провежда постоянна здравно-просветна кампания сред българските мъже (още от ученическа възраст) по отношение вредата от тютюнопушенето, затлъстяването, злоупотребата с алкохол и наркотици, и за внушаване на философията “Силният Мъж” (която означава преди всичко Отговорност – към семейството, децата, майките им и самия себе си, а също и уважение към Майката), като за целта в областните градове се създадат и функционират Кабинети “Силният Мъж”;

# До края на м. февруари да се организира Кръгла маса “Силният Мъж” по проблемите на мъжкото здраве, с участието на кардиолози, ендокринолози, невролози, психиатри, психолози, уролози и андролози, която да обособи съответните изводи и препоръки за подобряването му.

София, 30 ноември 2011 г., Андреевден, Празник на Силния Мъж

Comments are closed.