Наименование на централата на медицинска библиотека и сектор по химиотерапия

На вниманието на Министър д-р Стефан Константинов

 Уважаеми г-н Министър,

Преди 3 месеца почина големият лекар и българин, неподражаемият пламенен патриот д-р Петър Константинов, кардиолог, бивш дългогодишен главен лекар на Строителни войски, възстановител на Деня на народните будители, автор на десетки книги, създател и председател на “Мати Болгария”.

Неговото име и дело не бива да бъдат забравяни!

Затова Ви предлагам Централната медицинска библиотека да приеме името “Д-р Петър Константинов”.

Само преди седмица почина и Теодора Захариева, чието име се превърна в символ на борещия се за Живота си Пациент.

Предлагам Ви секторът за цитостатични вливания към Клиниката по химиотерапия на Националния онкологичен център да се преименува на Сектор по химиотерапия “Теодора Захариева”, което ще представлява и стимул за пациентите.

Подновявам старото си предложение МЗ в края на всеки месец, с цел повишаване авторитета на съсловието, съвместно със Съюза на българските медицински дружества и в. “Български лекар”, да определя “Лекар на месеца”.

Предлагам Ви със званието “Лекар на България” да бъде удостоен проф. Петър Панчев, уролог; с автентичната Награда за интернист “Проф. Константин Чилов” – доц. Донка Стефанова, фтизиатър, по повод неуморната й и плодотворна дейност и във връзка със 70-годишнината й; с Наградата за обществено здраве ”Проф. Тошко Петров” – д-р Георги Костов и д-р Георги Канзов.

Tags: , , , , , , , , , ,

Comments are closed.