От СПИН се печели добре!

ХИВ се е вселил в телата на вече близо 50 млн души по целия свят. От него всекидневно се заразяват нови 5500, а умират 5000. Африка е пламнала, Азия (особено Тайланд, любима дестинация за сексуален туризъм) и Украйна – също. У нас ХИВ-позитивните наближават 1500, близо 300 са и жертвите ни.

През 2002 г. е създаден Глобалният Фонд за борба със СПИН, туберкулоза и малария. Оглавява го френският лекар Мишел Казачкин, който наскоро подаде оставка, тъй като е разобличен, че подпомага фондацията на Карла Бруни за борба с…. неграмотността. Познати истории – спомнете си незабравимата партийна секретарка и премиерша Елена Костова, в чията фондация “Бъдеще за България” десетки държавни предприятия щедро наливаха народна пара по “молба” на тогавашния промишлен министър Ал. Божков. После другарката Костова посещаваше детски градини и с насълзени очи даряваше на децата близалки и балони, като ги галеше по глевичките подобно на добрия чичко Ленин.

Та, за Фонда. Той разполага с цели 15,6 млрд долара. У нас негов представител е небезизвестната д-р Тонка Върлева – тя е член на Борда му, която същевременно е и директор на Дирекция в МЗ. Наскоро излязоха сведения и за нейните финансови игрички: самовъзнаградила се е (подобно на Нели Нешева) с десетки хиляди евра. Огромни суми е раздавала и на десетки приятелки и служители, вкл. доставчици на някакви продукти и… дори шофьори. Без никакви обяснения какви полезни дейности са извършвали тези мили хора.

Добре би било съответният здравен министър да освободи г-жа Върлева от МЗ, защото люде като нея създават лошо впечатление на ЕС и не случайно той не иска да ни приема в Шенген. А що се отнася до Глобалния Фонд – той може да си я държи в Борда. Там изглежда всички попипват от парите на световните и европейски данъкоплатци, заделяни за нещастните спинозни. Нали гарван гарвану око не вади?

Tags: 

Comments are closed.