Международна конференция по детска онкохематология

Между 20-ти и 22-ри септември в к.к. Зл. Пясъци ще се проведе за първи път в България Международна конференция по детска онкохематология.

Събитието обединивя три традиционни прояви за Източно-европейския район:

7-ма Регионална среща по детска Онкохематология за Централна и Югоизточна Европа, 15-та Румънско – Унгарска среща по Детска онкология и 3-та педиатрична конференция на Централно и Източноевропейската група по левкемии.

Целта на този научен форум е обмяна на опит и информация между страни с близка или идентична структура на обслужване на децата с тежки заболявания, изграждане на мрежа за връзки и съвместни действия между различните специализирани центрове.

Започнала като ежегодна съвместна инициатива на Дружествата по детска хематология и онкология на Румъния и Унгария, от 3 години географският обхват на събитието се разширява като включва и други държави от региона – България, Сърбия, Словакия, Чехия, Хърватска, Словения и др.

В научния форум ще вземат участие над 60 специалисти в областта на детската онкохематология, сред които са и всички водещи имена от региона. Програмата включва презентации на теми, свързани с диагностика, лечение, иновативни методи и статистически данни за злокачествените заболявания в детска възраст. Успоредно с научните заседания, ще се организират тематични дискусии, изложба на фармацевтични и други продукти и постерна сесия и социална програма.

Организатори на събитието са Сдружение ”Българско медицинско дружество по детска хематология и онкология”, Медицински университет “Проф. д-р Параскев Стоянов” – Варна, Клиника по детска хематология и онкология – УМБАЛ “Св. Марина” – Варна и Специализирана болница за лечение на деца с онкохематологични заболявания – София.

Тържественото откриване на конференцията ще се състои на 20.09. от 14:30 ч. в х-л “Адмирал” в к.к. Златни пясъци.

Comments are closed.