Защо да не се признава сексуалната ориентация?

Красимир Велчев, председател на ПГ на ПП ГЕРБ, е изявил намерение кандидат-депутатите, които искат да влязат в листата на неговата партия, да заявят своята сексуална ориентация. Учудващо защо, от “Джемини” скочиха срещу този проект. Да, странно ни е, защото те бяха едни от съорганизаторите на натрапчивия и никому ненужен гей-парад, който с право раздразни и обезпокои хетеросексуалното общество, което е далеч по-голямо от различното.

Но нека първо да припомним, че м. г., съвместно с сайта “Фрамар” предложихме именно това поведение на кандидат-кметовете, под рубриката “Здравето, българино!”, в която поставихме за попълване от тях и на следните въпроси: “Какви болести и зависимости имат (тютюнопушене, наркотици, алкохолизъм, сексуални отклонения) и какво смятат да предложат за подобряване на здравеопазване в районите, които възнамеряват да управляват.” Разбира се, без никакви условия за задължителното им включване в анкетни карти, официални декларации и пр. Просто, защото сме убедени, че зависимостите на нашите политици и държавници наистина ще ги направят предпазливи и дори страхливи пред угрозата един ден те да бъдат разкрити и оповестени публично. Тогава единствено Марешки направи изявление пред медиите, че е здрав, активно спортува и е хетеросексуален, без да споменава, че индиректно отговаря на нашите въпроси. 

Намираме намерението на Велчев за приятно плагиатство, без да му искаме авторско право… Така, че го приветстваме и ще се радваме, ако то бъде осъществено при подбора на депутати не само на ГЕРБ, а и на всички останали партии. 

Tags: ,

Comments are closed.