ХОМЕОПАТИЯТА – САМО ОТ ЛЕКАРИ!

Основоположник на хомеопатията е немският лекар Самуел Ханеман (1755-1843), виден токсиколог и химик от Лайпциг. Вече 200 години тя се прилага все по-широко в целия свят, особено във Франция, където над 40% от лекарите я предпочитат като самостоятелно или комбинирано лечение.

В България хомеопатичните продукти са регистрирани през 1996 г. от д-р Драгомир ГРУДЕВ, който оттогава до ден днешен (пожелаваме му още дълги години!) успешно ръководи представителството на френската фирма БОАРОН. Под негово ръководство вече над 1000 колеги получиха своите дипломи и права като лицензирани хомеопати във всички МУ в страната, като първото им обучение започна в Пловдив, по предложение от доц. Людмил ПЕЙЧЕВ, ръководител на Катедрата по фармакология и виден български хомеопат.

Обезпокоителното е, че все повече нелекари (!?!) започнаха да практикуват хомеопатия в България, въпреки изричната забрана за това, залегнала в ЗЗ. Но у нас всичко е възможно, с изключение на спазване на законите.

Ние нееднократно сме повдигали въпроса с връщане на старото положение, което беше залегнали в ЗНЗ, а именно: абсолютна забрана на нелекари да лекуват.

Надяваме се, най-после, на съдействие от страна на лекарите-депутати.

Обезпокоително е.

Comments are closed.