Университетът ,,Стивънс Хенагер” – САЩ в МУ – Пловдив

В Медицински университет – Пловдив за първи път в България беше презентирана Международната програма за обучение на студенти на университета „Стивънс Хенагер” в Солт Лейк Сити – САЩ. Университетът е основан през 1891 г. и философията му е да развива програми, които да отговарят на променящите се тенденции на пазара на труда и да дават реални познания и умения на студентите.

В рамките на програмата се предлагат 18-месечни магистратури по Здравен мениджмънт и Бизнес администрация, съчетани с осигурен платен стаж, който от една страна дава възможност за практическо прилагане на получените знания, а от друга – за покриване на разходите по обучението и пребиваването. На студентите се осигурява работа до 40 часа седмично с гъвкаво работно време при заплащане в съответствие с местните стандарти. Програмата е предназначена за неамерикански граждани, които имат защитена бакалавърска степен в легитимни учебни заведения и владеят английски език.

Презентация на програмата и на условията, при които може да се кандидатства, направи г-н Джефри Капили – глобален консултант, който отговоря за стратегиите по приема на международни студенти към университета „Стивънс Хенагер”. Организатори са Американски информационен и бизнес център и Хармония консулт със съдействието на Център за кариерно развитие на Медицински университет – Пловдив.

Tags: 

Comments are closed.