Истинската заплаха за националната сигурност е демографският срив

Президент Плевнелиев свика Консултативния съвет по националната сигурност, за да обсъдят атентата в Сарафово. Преди 2 години този Съвет бе свикан от Президент Първанов по темата за подслушванията, т. нар. “флашки”, скоро след което го видях на един прием в Бояна и му казах, че е крайно време да го занимае и с демографския срив. Разбира се, Гоце щедро обеща, като не пропусна да ме увери, че ще ме покани и мене. Още по-разбира се, не го направи.

Непосредствено след произнасянето на словото в НС при встъпването му в длъжност, писах на Плевнелиев, че изобщо не споменава думите “демография” и “здравеопазване”, които са основните стълбове на националната сигурност на всяка държава, а отдавна са прогнили и пред рухване. Няколко месеца по-късно му го напомних повторно. И, чудо: през м. януари той срамежливо припозна демографията (постави я на трето място) в приоритетите си. Може ли да му се вярва? Предвид досегашното му празно сладникаво бърборене и непрекъснато люшкащите му се позиции – не!

Потресаещите най-нови предварителни данни за раждаемостта през 2012 г. бележат рухването й: едва 62 000 новородени. Бъдете сигурни, че поне една трета от тях са отрочета на родители с небългарско самосъзнание. Данните за общата смъртност все още не се оповестяват, но цифрата сигурно е над 125 000. Лесно се прави сметка с колко сме намалели през м. г.

Какво значение има това за нашите държавници? Те са заети с нови проблеми и скандали: ВМЗ – Сопот, ЧЕЗ и останалите мародери, “Буда”.

А всъщност истинският и най-тревожен национален проблем на България е демографският.

Държавници, събудете се! Българската нация и държава загиват пред очите ви!

Comments are closed.