Предклинично обучение, ориентирано изцяло към клиниката

През новия учебен семестър Катедрата по анатомия, хистология и ембриология /ръководител доц. Антон Тончев/ ще посрещне студентите с много новости в учебната база и методите на обучение.

За подпомагане и усъвършенстване на учебния процес в дисекционните зали са инсталирани HD телевизори. Посредством софтуер за триизмерно изображение на студентите по медицина и стоматология ще могат да се демонстрират анатомични обекти и взаимоотношенията между тях. До началото на следващия месец ще бъде завършен и основният ремонт на студентската съблекалня към дисекционните зали.

Всички микроскопски зали в катедрата са оборудвани с HD телевизори. Чрез дигитална камера, демонстрираща зрителното поле на преподавателския микроскоп в залата, студентите ще могат директно да наблюдават обектите, които преподавателят демонстрира.

До края на този месец ще приключи и оборудването на зала по проекта на университета за дистанционно обучение, която ще обединява функциите на микроскопска и компютърна зала. Част от оборудването е интерактивна дъска с триизмерен проектор, свързан към компютърна система. Залата ще бъде с места за 24 студенти (2 групи). Тук ще се осъществяват интерактивни упражнения и лекции, а след въвеждането на системата Blackboard по-късно през годината – и изцяло компютиризирано изпитване на студентите.

Comments are closed.