Лазерно лечение на стоматологични заболявания

Факултетът по дентална медицина към Медицински университет – Пловдив е един от седемте световни центрове с международен сертификат за обучение по лазерна терапия в областта на денталната медицина. Други центрове с този сертификат са университетите в Ница, Барселона, Виена, Женева, Тайпе и Йерусалим. Всички те са членове на GlobalTrainingAcademy.

В залите на Факултета по дентална медицина – Пловдив се проведе Четвъртата международна дентална лазерна академия

Това събитие под официалната организация и домакинство на Факултета по дентална медицина в Пловдив, е единственото по рода си в България. В него взеха участие над 170 специалисти по лазерна терапия в денталната клинична практика.

Свои доклади изнесоха 19 престижни лектори. Те представиха свои наблюдения и открития в най-новите направления в лазерната дентална медицина в четири панела: ДЕТСКА ДЕНТАЛНА МЕДИЦИНА И ОРТОДОНТИЯ,ОРАЛНА ХИРУРГИЯ И ОРАЛНА ПАТОЛОГИЯ, НИСКОЕНЕРГИЙНА ЛАЗЕРНА ТЕРАПИЯ, ЛАЗЕРНА

АКУПУНКТУРА И ФОТОДИНАМИЧНА ТЕРАПИЯ

По тези направления в денталната медицина работят специалисти в редица европейски държави и САЩ.

С помощта на лазери успешно се лекуват редица социално значими заболявания, като пародонтит, премалигнени лезии на устната кухина, някои форми на рак. На Академията бяха представени и някои абсолютно нови приложения на лазерите, като лазерна акупунктура, фотодинамична терапия, козметична стоматология.

Comments are closed.