„Наука и младост” е мотото на академичните прояви

Над 90 участника представиха свои доклади и постери в тазгодишното осмо поредно издание на конкурса Наука и младост” 2013.

В конферентен формат участниците в конкурса изнесоха своите научно-изследователски резултати в Аудиторния комплекс на МУ-Пловдив. Тази година конференцията се финансира по спечелен от МУ-Пловдив проект чрез ОП „Развитие на човешките ресурси”, схема BG051PO001-3.3.06 “Подкрепа за развитието на докторанти, постдокторанти, специализанти и млади учени” – договор: BG051PO001-3.3.06 – 0011 Докторантско Обучение в МУ-Пловдив за Компетентност, Творчество, Оригиналност, Реализация и Академизъм в Науката и Технологиите (ДОКТОРАНТ); бенефициент: Медицински университет – Пловдив.

Конференцията „Наука и младост” е високооценявана и с широка популярност сред академичната медицинска общност научна проява на Медицинския университет–Пловдив, с участието и на млади учени от останалите медицински университети в страната. Тя се превърна в отличителна традиция на Пловдивски медицински университет, чрез която на научната сцена медицинският ВУЗ представя своите най-млади и стойностни научни кадри от една страна и от друга – чрез участието на студенти и докторанти, тук си дават символична среща настоящето и бъдещето на научната мисъл в МУ-Пловдив.

Tags: 

Comments are closed.