Медицинският университет във Варна даде отличия и дипломи

В навечерието на един от най-обичаните български празници – Денят на славянската писменост и култура, Медицинския университет във Варна за девета поредна година присъди най-високите си академични отличия на заслужили преподаватели, служители и студенти.

Изтъкнати специалисти в областта на клиничната патология, неврологията и неврохирургията, биология, дерматология, библиотекознание бяха отличени с „Почетен знак със синя лента“. Специално отличие за успеха си в овладяването на българския език получи студентка на МУ – Варна по медицина от Колумбия. Награда за активно участие в студентския живот на университета беше присъдена на най-дейния сътрудник на Студентския съвет. Най-високото академично отличие на името на Медицинския университет – Варна „Проф. д-р Параскев Стоянов“ беше връчено на 90-годишния доц. Стамат Стаматов в знак на признателност към заслугите му в развитието на морелечението и лечебния туризъм по Българското крайбрежие.

По време на тържествената церемония ректорът на МУ – Варна проф. Красимир Иванов, връчи и дипломите за академична длъжност и научна степен на 24 преподаватели от различна катедри и факултети на университета, достигнали по-високо стъпало в своя академичен и научен път през изминалата една година.

 

Tags: 

Comments are closed.