Варненска медицина

В к.к. „Златни пясъци“ се проведе ХХ Дунавски симпозиум по нефрология, www.danubesymposium2013.com. Участваха над 200 души от 21 различни националности. Като преки участници се включиха Световната асоциация по нефрология (JSN) в лицето на нейния президент проф. JоhnFeehallyи част от ръководството ѝ.

Европейската асоциация по диализа и трансплантация (EDTA) бе представена от нейния президент проф. RaymondVanholder, както и от ръководителя на направление „Добра клинична практика“ – проф. WimVanBiesеn, който отговаря и за Европейската програма по перитонеална диализа. Като лектори се представиха бивши президенти и членове на борда. Доклади изнесоха генералният секретар на Дунавската асоциация по нефрология – проф. BrunoWatchingerJr., както и много членове на управителния съвет.

Като висока оценка за участието на нашата страна, Управителният съвет на Дунавската асоциация по нефрология избра нов член на съвета и главен координатор на асоциацията от нашите редици.

С голям успех преминаха научните сесии по бъбречна трансплантация, перитонеална диализа, хемодиализа, нефрология, нефрорентгенология и нефрохистопатология.

С тържествена сесия бяха отбелязани 40 год. клинична нефрология при Медицински университет „Проф.д-р П. Стоянов“, Варна.

Организационния комитетна ХХ Дунавски симпозиум по нефрология

Tags: 

Comments are closed.