Нов наш доцент, за пръв път – грък!

За пръв път грък зае наша академична длъжност, стана български доцент. Това е талантливият специалист по физикална медицина и рехабилитация д-р Янис Папатанасиу, дм, от Катедрата по образна диагностика, алергология и физиотерапия към Факултета по дентална медицина във Вечния град по тепетата. 40-годишен, роден в Ташкент, той завършва средното си образование в Атина, а медицина в Тракийския Университет – Стара Загора. Член е на 7 научни дружества и асоциации в България и Гърция.

Координатор на Департамента по епидемиология и биостатистика на Нац. училище по обществено здраве в Атина в Европейския проект за трансгранично сътрудничество между нашите две страни. Участник в медицинските екипи на олимпийските и параолимпийските игри в Гърция.

На хабилитацията си доц. Папатанасиу представя общо 2 учебни помагала (ръководство и монография – извънредно ценната “Кардиорехабилитация при хронична сърдечна недостатъчност”!) и 30 публикации, 19 от които – в чуждестранни издания.

Наистина, въпросната монография е полезно помагало не само за специалисти по физикална медицина, а и за кинезитерапевти, рехабилитатори и ерготерапевти, както и за кардиолози и ОПЛ.

И още нещо, много интересно и важно: нашият доц. Папатанасиу владее писмено и говоримо 4 езика!

Чест за Пловдивския МУ е, че го има в редиците си.

Честито и за много години, колега Папатанасиу!

Tags: 

Comments are closed.