На вниманието на г-н Димитър Кристанов, управител на Смолянска област: Организиране на масов родопски здравен събор в смолянските общини и селища

КОПИЕ: Съветниците на Община – Смолян

Уважаеми родопчани,

Предлагам Ви Родопският здравен Събор, който 5 години поред се проведа само в с. Могилица, да се провежда и в повече селища от общината и областта, което несъмнено ще изиграе своята рекламна функция за най-здравословния живот – той е в Родопите! – и ще привлече повече туристи и последователи.

Това начинание не струва никакви финансови разноски. Просто по време на традиционните селски събори хората не само да ядат и пият, но да си организират и надпяване с хумористични песни (под рубриката “Смехът е здраве”) и малки спортни прояви, които не изискват и материална база, а именно: минитурнир по футбол на малки вратички, канадска борба (нужни са само една маса и два стола, но се създава толкова много весело напрежение!), колоездачни надбягвания (с маршрут от единия края на селището до другия, и непременно – през центъра), теглене на въже (на поляната), родопски трибой (на площада: кой ще направи повече лицеви опори, подскоци на въже и коремни преси; това може да се извършва и вкъщи и действа много здравословно на сърцето и профилактично против диабет и остеопороза).

Така съвместно ще дадем личен и регионален пример на останалите наши сънародници, селища и общини.

Предлагам Ви, също така, в смолянските училища да се въведе изучаване на здравно-духовната култура, предвид ниското й равнище сред нашите подрастващи. Мога да Ви предоставя и необходимата литература.

Tags: 

Comments are closed.