България изчезва! Това е много по-важно от измислени рекламни акции като “Бебе на годината”!

Възобновена е евтината рекламна кампания на някои медии от рода на “Бебе на годината”. Сякаш е толкова важно кое първо отроче е изплакало (да е живо на майка си и баща си!) след поредното грациозно приветствие на някой държавен глава. В затъмнение остават най-важният национален проблем на България – демографският срив! Вече се топим със скорост 65-70 000 души годишно!

Няма ли да се намери сериозен журналист, който да проучи колко от тези нищожно малко – едва 61 000 новородени – са на родители с небългарско самосъзнание (вероятно поне 30%)? Колко от тях са извънбрачни и защо (вероятно, за да се ползват помощите за самотни майки)? Колко са родени с увреждащото цезарово сечение (защото то се плаща по-скъпо от порочната Здравна каса)? Защо младите българи все по-рядко се женят, а ако се задомят, дълго време не желаят да имат деца и накрая създават предимно само по едно? Защо българско семейство с 2 деца вече се смята за многодетно? Кога майчиното и детско здравеопазване действително ще станат водещ приоритет на оглозганата ни застаряваща държава? Защо президентът, който бе заявил, че вратите му са винаги широко отворени за българските граждани, упорито не желае да приема тези от тях, които искат да го занимаят с проблемите на демографията и здравеопазването, и те явно не го вълнуват и интересуват?

След не повече от 200 години държавата и нацията ни ще изчезнат и българи ще могат да бъдат виждани само в резерват. Това е много по-важно и тревожно от безплатни рекламни акции от типа на “Бебе на годината”.

Comments are closed.