XII “Чилови дни” – отново заедно

В свещеното място на българската медицина с. Славейно, Смолянско се проведе тържествената част на традиционните автентични XII “Чилови дни” (под патронажа на здравния министър д-р Евгений Желев и с медийното партньорство на БНР). За пръв път пред гроба на проф.

Константин Чилов (нашия лекарски Божи гроб) заедно със нас застана и официален представител на БЛС – зам.-председателят д-р Стефан Константинов, което ознаменува края на огорчилата всички ни, продължила цели 5 години чудовищна “схизма”, наложена ни от ниско интелигентни хора. Присъстваха и депутатът доц. Тодор Кумчев, секретарят на Община – Смолян Петър Харадинов, представителят на МУ – Пловдив проф. Стефан Костянев, изп. директор на МБАЛ “Пловдив” доц. Георги Йорданов, десетки лекари и студенти от Пловдив.

След прочитане на приветствието на д-р Евгений Желев, бе обявен и новият носител на Наградата “Проф. К. Чилов”, която се присъжда от здравния министър, председателите на БАН, СУБ, Нац. Алианс “Живот за България”, СБМД, Пловдивското лекарско общество, националния консултант по вътрешни болести и в. “Български лекар”: това е проф. Симеон Стойнов, председател на Дружеството на българските гастроентеролози. Той заяви, че е щастлив, задето е първият кавалер на отличието след наложеното с власт и пари разделение и че се чувства славейновец.

Научната част на XII “Чилови дни” – лекции “Възпалителните болести на червата през погледа на хирурга и интерниста” ще се проведе на 17 юни от 14 ч в Аулата на УМБАЛ “Царица Йоанна – ИСУЛ”.

Бе създаден и Клуб “Родопско здраве”, чиято цел е да стимулира здравеопазването и здравния и селски туризъм в Родопите. Наесен той ще организира Родопски здравен събор, на който ще бъдет поканени здравният, финансовият и социалният министър от бъдещото правителство.

Колеги,
Посетете “Кермедчиева Къща” в с. Момчиловци, Смолянско, стопанисван от семейството на колежката д-р Татяна Кермедчиева, чийто телефон е 0888/267-137.

Tags: , , , , , , , , ,

Comments are closed.