На вниманието на Президент Росен Плевнелиев: Удостояване с орден “Стара планина” на професор Чавдар Славов

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ,

Неотдавна видният български уролог проф. Чавдар Славов навърши 60 години.

Преди да бъде назначен за зам.-министър на здравеопазването, той беше нац. консултант по урология и началник на Клиниката по урология при УМБАЛ “Александровска”, ръководител на много научни проекта, пръв разработил и въвел у нас реконструктивни операции на мъжка уретра с ламбо от букална лигавица, с икономически ефект от тях – 5 млн лв.

Проф. Славов е разработил и въвел в урологичната практика над 10 диагностични и 15 оперативни методики. Той има 260 научни труда, автор е на 13 монографии и учебници (монографията му “Урогенитална туберкулоза” е издадена и на английски), 13 рационализации и зобретения, над 1000 пъти е цитиран в наши и чуждестранни издания, с най-висок у нас импакт-фактор (общо 161,040), член на Европейската и на Световната урологична асоциация.

По повод 60-годишния му юбилей, по идея на редица наши научни сдружения и лечебни заведения, той беше предложен от МС (още преди да бъде назначен за зам.-министър) на Президентството да бъде удостоен с най-високото наше отличие орден “Стара планина”, което напълно заслужава.

Ще бъдем безкрайно огорчени, ако се окаже, че то не му е връчено от Вас поради политически причини.

Tags: , ,

Comments are closed.