НЦООЗ – вече със списание!

“Българско списание за обществено здраве”, е заглавието на новото научно издание на Националния център по опазване на общественото здраве (директор проф. Любомир Иванов, дмн той е и неговият създател и главен редактор).

Изданието е многопрофилно и публикува трудове в областта на здравната политика и практика, здравния мениджмънт и икономика, епидемиологията на неинфекциозните и заразни болести, здравето на населението, промоцията на здравето и профилактика на болестите, околната среда и трудова медицина, храните и храненето, кризисните ситуации, общественото и психично здраве.

В Редколегията е включен и авторитетен международен Консултативен съвет, в който личат имената на проф. Питър Бойл от Международната агенция за изследване на рака, д-р Франческо Бранка от СЗО, Женева, проф. Игор Глазунов (Русия), проф. Кърт Дар и проф. Уилфрид Кармаус (САЩ) и др.

Осъществена и дългогодишната метча на научните сътрудници на НЦООЗ за престижно – не само национално, но и международно – собствено издание, което да отразява същността на общественото здраве.

Tags: , , , , ,

Comments are closed.